DESCRIPTION

I have crafted a piece of conceptual furniture with inspiration from Thorvaldsen´s classic sculptures of the Greek gods, for this years SE (The Cabinetmakers' Autumn Exibition). I was fascinated with the clean lines of the sculptures and the nude bodies, which still appear strong and masculine.

'Den unge møbeldesigner Rasmus B Fex stikker ikke noget under stolen, men går med konceptuel dødsforagt i klinch med en af Thorvaldsens berømteste skulpturer, ”Jason med det gyldne skind”. Og for at ingen skal være i tvivl, har han insisteret på at gøre det i rum 5 for fødderne af helten selv. Man kunne fristes til at kalde Fex’s bidrag ”Jason” for en fortolkning i stoleforkortning. For stolen er tilsyneladende kortfattet og let i sin opbygning – ikke at forveksle med letfattelig. For når det kommer til stykket, er den et kompliceret resultat af en dekonstruktion. Han har skilt skulpturen ad i dens enkeltdele og dernæst sat dem, han kunne bruge, sammen på sin egen måde.

Det er der kommet et stativ ud af, hvor spyddet fra heltens skulder fungerer som stoleben, mens Jasons sværdrem, spændt hen over stolesargen, gør det ud for en art primitivt sæde. Det, der især gør stativet til stol, er de ti træpinde, som sarg og ryg består af. De er tykke i enderne og får dermed noget surrealistisk (Freddie), knogleagtigt over sig. I Jason-konteksten kan de få én til at tænke på skelettet inden i heltens ranke krop eller måske snarere på de knogler, som det slappe vædderskind, han bærer over armen, mangler.

Møbeltypemæssigt er Fex’s udgangspunkt den såkaldte hjørnestol, der ved sin diagonalitet spejler den måde, hvorpå Thorvaldsens helt med sin venstre arm – den, der bærer skindet – åbner sig mod omgivelserne. Samtidig er der noget trappestige over møblet, der på en måde inviterer os beskuere op på Jasons helteniveau – eller for den sags skyld Jason ned på vort.'

Specifications
Year/ 2012
Material/ Ash wood, stone cast plaster, leather
Product Size/ 450 x 450 x 1500 cm

More info/ www.se-design.dk // www.thorvaldsensmuseum.dk